Goede start – hondentraining

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Nu € 75
Aan de slag
Ipad in hand compleet pup

Is nog niet af, begin met Welkom pup

Cursus: Goede start - hondentraining
Leeftijd hond: vanaf 12 weken
Instructeur: José Stienstra

Online examen: nee
Certificaat: ja

Goede start voor baas & hond

Deze cursus is voor jou als je

Een goed begin is het halve werk...

De beginperiode vormt voor je pup de maatstaf voor wat bij jou 'normaal' is. Daarnaast leert hij als het goed is gaandeweg het plezier van 'samen leren'. Maar dan is het wel noodzakelijk dat jullie op de juiste voet beginnen...

Ontdek wat werkt voor jouw hond

Tijdens deze cursus ontdek je dat alles staat of valt bij de aanleerfase. Je leert stapsgewijs hoe je dit in de praktijk toepast. De opbouw is altijd hetzelfde. De invulling en aanpak verschilt per hond, per eigenaar en per situatie.

Het geheim?

Er is geen kant-en klare methode die voor iedereen werkt. Daarom hoef je als eigenaar niet alle ins en outs te kennen om je hond goed te kunnen opvoeden. Het geheim? De basis van hondentraining is verraderlijk simpel. De valkuil? De basis van hondentraining is verraderlijk simpel.

Een herplaatser of rescue-hond?

Is je hond geen pup meer? Dan biedt deze cursus je nog steeds de inzichten en praktische handvaten die je als hondentrainer nodig hebt. Zéker bij een rescue-hond helpt het om je ervan bewust te zijn dat jouw hond geen leeg canvas is.

Correcte timing, geduld en slagvaardheid leer je alleen in de praktijk.

Opfriscursus voor ervaren trainers

 

Wat levert Welkom pup jou op?

 • Een sterke vertrouwensband tussen jou en je hond.
 • Simpele richtlijnen voor alle gezinsleden om makkelijker op één lijn te komen.
 • Inzicht in de aanleerfase.
 • Effectieve handvaten waar je een hondenleven lang de vruchten van plukt.

Basisoefeningen

Je krijgt inzicht in de leerprincipes via de volgende oefeningen:

 • Naam aanleren en komen op naam
 • Halsband vastpakken
 • Bench training / alleen leren zijn
 • De basisbeginselen van wandelen

Bonusmateriaal

 • Niet opspringen
 • Niet in handen bijten
 • Niet van de straat eten

In de eerste weken ligt de focus op het opbouwen van een hechte band. Met de basisoefeningen uit deze cursus leert je pup spelenderwijs hoe leuk het is om samen met zijn baasje te leren.

foto-pup

Voortschrijdende inzichten

Zodra je je verdiept in de opvoeding van honden word je overspoeld met informatie. Allerlei termen en theorieën vliegen je om de oren. De adviezen op social media kunnen je helemaal het gevoel geven dat je niets weet.

Bij ADC Online Hondenschool begrijpen we dat je het allerbeste wilt voor je pup. Hiervoor hoef je niet evenveel te weten als een professional of gedragsdeskundige. Met vertrouwen, duidelijkheid, rust en plezier heb je de helft namelijk al gewonnen. Zo veel mogelijk genieten van de komst van je pup en hem zo goed mogelijk socialiseren is in het begin het allerbelangrijkste.

We helpen je om vanuit rust en plezier te bepalen wat voor jou, je pup en je gezin werkt. Je leert kijken naar het totaalplaatje en waarom het zo belangrijk is om een dreamteam te vormen.

Klik hieronder op alles uitklappen om de inhoud te bekijken