Wederzijds vertrouwen

Piramide-wederzijds-vertrouwen

Wederzijds vertrouwen

Het is goed om te beseffen dat positieve en negatieve ervaringen in de beginfase bepalend zijn. Vertrouwen kun je niet afdwingen. Het is iets wat je letterlijk moet verdienen én behouden.

Is er eenmaal een hechte band? Dan kun je af en toe een potje breken. Heb je nog geen credits opgebouwd? Dan kan een negatieve ervaring veel impact hebben.

Waarschijnlijk leg je de focus op het vertrouwen dat je hond in jou heeft. Vergeet niet dat jullie band evenveel wordt bepaald door het vertrouwen dat jij in je hond hebt.

Vertrouwen is een wisselwerking,

geen eenrichtingsverkeer.

Voer als graadmeter

Voor honden gaat liefde voor een deel door de maag. Het is daarom slim om voer in te zetten bij het winnen van vertrouwen.

Wil je hond geen voer aannemen?

  • Probeer verschillende lekkernijen, misschien vindt hij wat je hem aanbiedt niet lekker (genoeg).
  • Leg wat lekkers op de grond en houd afstand. Pakt hij het nu wel? Dan is er sprake van een vertrouwenskwestie. Neem de tijd, wees geduldig en word eerst vriendjes!
  • Probeer uit te zoeken of hij een favoriet speeltje heeft. Durft hij die wel uit je hand te pakken?

Voor een gezonde pup zonder een traumatisch verleden zal het aannemen van voer zelden een probleem zijn.

Voer aannemen is een voorwaarde

Om met de oefeningen te kunnen beginnen moet je hond jou leuk vinden en graag voer van je willen aannemen.

Vindt hij het allemaal nog erg spannend? Blijf je dan focussen op het winnen en behouden van zijn vertrouwen. Met de ene hond ben je binnen een mum van tijd vriendjes, bij een angstige of schuwe hond kan dit dagen of weken duren.

Scroll naar boven