ADC Bouwstenen

Kennis op maat

ADC bot

Bij ADC Online Hondenschool houden we er rekening mee dat iedereen op een ander niveau instroomt. Geen hond of baasje is gelijk. Wat de ene hond snel oppikt is voor de andere hond een brug te ver.

Waar de ene eigenaar alles nog moet leren zijn de basisbeginselen voor de ander gesneden koek. Om die reden bieden we het lesmateriaal in kleine, overzichtelijke stappen aan.

Het is belangrijk dat je voordat je met je hond aan een oefening begint helder voor ogen hebt wat er van jou en je hond wordt verwacht.

We houden het eenvoudig

Je wordt dus niet onnodig overladen met theorie. De nadruk zal liggen op de praktische uitvoering en de gedachte achter de oefening. Waarschijnlijk zal je regelmatig denken: 'Maar dat is toch logisch?'

Helaas liggen theorie en praktijk vaak ver uit elkaar. Zonder instructeur is er niemand die je erop wijst dat je een oefening toch niet helemaal correct uitvoert.

Het kan ook zijn dat je hond een andere invulling geeft aan de oefening waardoor het ineens toch iets minder logisch is.

700 x 690 alleen bubble zit

De aanleerfase is cruciaal

Een goed begin is bij honden létterlijk het halve werk. Daardoor is het extra belangrijk dat je goed weet hoe je de lesstof in de praktijk moet inzetten. Bij ADC Online Hondenschool leer je stapsgewijs hoe je het beste met jouw hond kunt omgaan.

Helder & overzichtelijk

Bij ADC Online Hondenschool volgen we de volgende stappen:

  • Vertrouwen opbouwen
  • Consequent aanleren door positieve ervaringen
  • Het aangeleerde oefenen en verfijnen

De gezondheid, het karakter en de gemoedstoestand van jou en je hond zijn van invloed op jullie leerproces. Honden zijn nu eenmaal geen robots.

Houd jullie band puur

Het gaat om de balans